.B-APPs | NLA > Easy 5-Ingredient Recipes > Easy Cooking - Help & Advies

Bildschirmfoto der Nichts Wegwerfen Kochapp

In dit boek gaan we ervanuit dat je in elk geval de volgende zaken in huis hebt: boter, zonnebloemolie, olijfolie, rode- en wittewijnazijn, zout, peper en suiker. Alleen als er een grote hoeveelheid van nodig is, vermelden we deze ingrediënten.
De recepten zijn voor twee personen, tenzij anders aangegeven.

Noot:

De gebruikte theelepels hebben een inhoud van 5 ml en de eetlepels van 15 ml. In de recepten wordt volle melk gebruikt, tenzij anders aangegeven. Bij gebruik van aardappelen, groenten en eieren is uitgegaan van een gemiddelde grootte of gewicht. Peper is altijd versgemalen.
Kies wanneer er citroenschil wordt gebruikt altijd voor onbehandelde, biologische citroenen.
Recepten met rauwe eieren of eieren die niet volledig gaar zijn, zijn minder geschikt bij zwangerschap of voor jonge kinderen, zieken en ouderen. Dit geldt ook voor de recepten met rauwe vis of zeevruchten.
In dit boek wordt gebruikgemaakt van restjes van levensmiddelen. Gebruik restjes alleen wanneer je er zeker van bent dat ze nog goed zijn, gooi ze anders weg. Bewaar restjes altijd in de koelkast. Wees vooral voorzichtig bij het gebruik van gekookte rijst. Rijst dient na het koken snel te worden afgekoeld en kan hooguit een dag in de koelkast worden bewaard.
Alle recepten zijn met de grootst mogelijke zorg getest.

Zo werkt de App:

Best Rest - screenshotAlgemene navigatie: Door het aanraken van de foto's komt u op de receptenpagina. De diashow met foto's van de bereidingswijzen (indien beschikbaar) kan door het aanraken van de knop rechtsonder op ieder moment opgestart, stopgezet of vooruit gezet worden. Daaronder verschijnen de stap-voor-stap foto's met een uitgebreide beschrijving. Zo lukt werkelijk ieder gerecht.

In het overzicht van de recepten vind u de volgende keuzemogelijkheden:
Naar Benodigd : Voegt de benodigde ingrediënten toe aan de boodschappenlijst.
Naar Favorieten : Voegt het recept toe aan uw Favorietenlijst.
Mail een recept: Stuurt het complete recept met een kleine foto als mailbericht.
Feedback: We zien graag uw mening, complimenten en suggesties om onze Apps te verbeteren, tegemoet. Zo stuurt u ons een mail. In het onderwerp van uw mail wordt automatisch de naam van het recept gekopieerd.
Standby uit-/ingeschakeld: Tijdens het koken is de automatisch uitschakelingsactivering hinderlijk. Hiermee kunt u deze uit- en inschakelen. Bij het verlaten van de Apps wordt de uitschakelmodus vanzelf weer geactiveerd.

Navigatiebalk onder (iPhone) en boven (iPad):
Menuknop Hoofdstuk: Recepten ingedeeld
Menuknop Zoeken: Recepten vinden op basis van ingrediënten of receptnamen.
Menuknop Benodigd: De ingrediëntenlijst van de gekozen recepten. Volgens recept gesorteerd. Ieder ingrediënt kan door het aanraken van de knop als benodigd of onbenodigd aangevinkt worden. Door nogmaals aan te raken, wordt dit weer opgeheven. .
Menuknop Favorieten: Hiermee haalt u uw Favorietenlijst op.
Menuknop Over: Hier vindt u deze informatie.
Menuknop voor / Taal: Stel de taal van de App in, onafhankelijk van de gekozen landinstellingen. Om naar een andere taal te gaan, dient u de App opnieuw op te starten. Als u de App op iOS 4 gebruikt, dient u de App met Taskmanager af te sluiten. Op dit moment kunt u uit Duits, Engels, Portugees en Nederlands kiezen.
Menuknop voor / Uitbreiden: Breid uw Vlees! App uit. Er staan meer dan 300 recepten en toepassingen in, afkomstig uit de App: Koken! Het Standaardwerk.

Als u op Listenfotos tikt, komt u op de receptenpagina terecht. Een Fotofilm die u met de knop rechtsonder op het scherm op ieder moment kan opstarten, stilzetten of vooruitspoelen, verduidelijkt ieder recept in 3-5 stappen. Na de ingrediëntenlijst volgen nogmaals de stap-voor-stapfoto's met een uitgebreide beschrijving. Zo lukt werkelijk ieder gerecht.
Ingrediëntendie op de in de app beschikbare basisrecepten betrekking hebben, zijn in de ingrediëntenlijst gelinkt.
Gebruikt u de hoge resolutie op de iPhone. Alle stappen- en foodfoto's kunnen door de vingers te spreiden groter gemaakt worden.