.B-APPs | NLA > Sauzen

Heerlijke sauzen uit de klassieke keuken!

Sauce béchamel, bearnaise of hollandaise, of misschien een vinaigrettesaus: als u in uw eigen keuken een heerlijke saus weet te maken, heeft u eigenlijk al gewonnen en kunt u uw gasten betoveren. Deze App legt stap voor stap uit hoe u koude en warme sauzen, fonds, boter- en azijnvariaties maakt.

De app bestaat uit drie onderdelen: sauzen & fonds, sauzen op basis van boter & azijn en koude sauzen. De inhoudsopgave van alle recepten toont per saus een foto en de bereidingsduur in minuten. Hier vindt de hobbykok makkelijk te volgen instructies voor het maken van een bruine braadsaus, een simpele Bolognesesaus, een tomatensaus of een gele currysaus. Je vindt in de App ook beschrijvingen voor mierikswortelsaus, een gebonden estragonroomsaus of kippenbouillon. In het onderdeel fonds vind je bijvoorbeeld hoe je een groentefond, een vis- of schaaldierfond voorbereidt.

De Universal app geeft per saus een ingrediëntenlijst voorzien van foto’s, meldt nogmaals de voorbereidingstijd en koppelt er een moeilijkheidsgraad aan. De professionele foto’s tonen hoe lekker het resultaat uit kan zien. De bereidingsinstructies zijn duidelijk en precies. Per stap geeft een foto het tussenresultaat weer of wat de volgende handeling is. Recepten die goed gelukt zijn, kan je als favoriet opslaan of per email naar je computer sturen.

Het volgende onderdeel is “Boter & Azijn”. Hier verklappen de kookexperts hoe je een basilicum-tomatenboter, een lekkere kruidenboter of een sublieme notenboter laat slagen. En als je in een recept geklaarde of gesmolten boter nodig hebt, leer je dat ook meteen.

Tevens vind je in dit onderdeel hoe je van azijn een smaakvolle dressing voor salades maakt. De klassieke azijnolievinaigrette tref je uiteraard hier aan, maar ook vinaigrettes op basis van truffel, vanille en kardemon of citroen en rozemarijn.

De Universal app sluit af met een omvangrijke woordenlijst. Deze vormt een waardevol naslagwerk met meer dan 450 basisbegrippen uit de keuken. Ze verklaart begrippen van A van Afgieten tot Z van Zalm. Daarnaast bevat ze gaartijden voor groenten, vlees en peulvruchten.

Let op: De inhoud van deze App komt uit het hoofdstuk \"Koude sauzen\", \"Boter en Azijn\" und \"Sauzen en fonds\" afkomstig uit de App: Koken! Het Standaardwerk. "