.B-APPs | NLA > .B-APP KOKEN - Het Standaardwerk

KOKEN Het Standaardwerk

We kennen het allemaal: je wilt iets lekkers bereiden, gaat op zoek naar een geschikt recept dat er veelbelovend uitziet, koopt de ingrediënten en gaat aan de slag in de keuken. Maar de problemen beginnen soms al bij een klassiek basisingrediënt als de ui. Het staat er zo simpel: snijd de ui in kleine blokjes, maar hoe doe je dat?

Precies hier bewijst dit boek zijn nut. Belangrijke stappen bij de voor- bereiding worden duidelijk toegelicht in woord en beeld. Hoe moet ik tomaten ontvellen? Hoe verwijder ik de zaadlijsten van een paprika? Wanneer snijd ik artisjokken in schijfjes en wanneer laat ik ze heel? Het wordt al snel duidelijk dat met ‘kleinsnijden’ niet altijd hetzelfde wordt bedoeld: voor sauzen en omeletten worden champignons anders gesneden dan voor ragouts. Dat geldt voor alle groenten.

Ook bij de bereiding kunnen er problemen opduiken. Wie heeft er nog nooit rijst gekookt die kleverig werd in plaats van korrelig en rul? Bruine rijst wordt namelijk anders gekookt dan basmatirijst. Hetzelfde geldt voor aardappelen. Waarom wordt aardappelpuree kleverig en zwaar? Dit boek legt eindelijk uit hoe u een luchtige, romige aardappelpuree maakt. U vindt hier basisrecepten die op begrijpelijk wijze uitleggen hoe u met suc- ces pasta, gnocchi, knoedels, pizza’s en kruimeldeeg maakt. Ook de voor veel gerechten onmisbare basisrecepten voor bouillon en sauzen ontbre- ken natuurlijk niet.

Dit boek bevat tal van recepten met duidelijke stap-voor-stapfoto’s. Bovendien worden er vaak variaties op de recepten gegeven.

U hoeft niet meer bang te zijn dat bijvoorbeeld de uien door het snijden papperig worden en uw veelbelovende gerecht daardoor letterlijk een bittere bijsmaak krijgt. U bedenkt voortaan niet alleen maar een heerlijke maaltijd, u zet deze ook zonder problemen op tafel!

KOKEN Het Standaardwerk versie 3.3.1

Dit is niet zo'n App met alleen maar overbekende recepten. Je krijgt meer dan 350 gerechten die gemaakt, geproefd, gekeurd en opgediend zijn door enkele van de beste koks en restaurants van de wereld. 

Kijk eens naar deze extra's uit de Kookencyclopedie: 
* Kookcursus met foto's 
* Eenvoudig te gebruiken interface 
* Leuk om te doen 
* 350 originele, beproefde recepten, ontwikkeld door professionele koks 
* Meer dan 3000 professionele foto's om je op weg te helpen 
* Neem je ingrediëntenlijst mee naar de winkel en vink af wat je koopt 
* Makkelijk vinden met zoektermen op specifiek ingrediënt 
* Vergroot je zelfvertrouwen als kok