.B-APPs | NLA > Easy 5-Ingredient Recipes > Easy Cooking - Hoofdstuk

Bereiden in pot en glas

Eenvoudig Koken met 5 ingrediënten - B-APP Bij veel vaat is niemand gebaat!
Staat het aanrecht vol vieze pannen en is er in de keukenkastjes geen schone kom meer te vinden? Dat is eenvoudig te voorkomen. Waarom zou je allerlei keukengerei vies maken als je maaltijd al deels in een pot zit en je hem daarin kunt bereiden?
Je bespaart jezelf zo veel afwas en aan de smaak doet het absoluut geen afbreuk. De volgende (dip)sausen, dressings en salades zijn stuk voor stuk heerlijk.a:2:{s:4:"unit";s:2:"h2";s:5:"value";s:29:"Gisteren goed – vandaag beter";}

Rezeptfoto aus der Nichts wegwerfen KochAppJe treft een oude kennis bij een bioscoopbezoek of maakt nieuwe vrienden in het café – ontmoetingen die om een vervolg vragen.
Samen iets eten is een leuk idee, maar hoe kom je op zaterdagavond nog aan de benodigde ingrediënten? Geen paniek. Je hebt vast nog ergens een zak nachochips of misschien is er gnocchi van gisteren over. En wat dacht je van een chocoladesorbet na?
De gerechten in dit hoofdstuk staan garant voor een onvergetelijke avond.

Conserveren

Rezeptfoto aus der Nichts wegwerfen KochAppHet overkomt iedereen wel eens: je gaat met een knorrende maag naar de supermarkt en komt thuis met een voedselvoorraad voor weken.
Wat te doen? Alles opeten en kilo’s aankomen? De overtollige etens- waren aan je kat of goudvis voeren? Een deel op de composthoop gooien?
Conserveren is de ideale oplossing, omdat je voedsel daarmee langer houdbaar maakt. Er zijn verschillende methoden zoals inmaken, invriezen, inleggen en marineren. Bij conserveren wordt suiker, azijn, olie of alcohol gebruikt. En qua smaak is er keus te over: zuur, zoet, zoetzuur. Zo kun je restjes of bederfelijke etenswaren op een later moment gebruiken.

Koken met restjes

Rezeptfoto aus der Nichts wegwerfen KochAppGisteren over, vandaag nog lekkerder
Waar gekookt en gegeten wordt, blijven altijd restjes over. Ze vormen een goed uitgangspunt voor nieuwe, nooit eerder gemaakte gerechten of variaties op klassieke, maar inmiddels bijna vergeten schotels.
In dit hoofdstuk staat het maken van iets bijzonders met beperkte middelen centraal. Met restjes kunnen gerechten worden bereid die niet alleen creatief en voedzaam, maar ook nog eens een lust voor het oog en een streling voor de tong zijn.
Niet verder vertellen: enkele van deze gerechten staan ook op de kaart in driesterrenrestaurants.

Variaties op bekende gerechten

Rezeptfoto aus der Nichts wegwerfen KochAppCulinaire ontdekkingen
Komkommersalade kent iedereen. Maar wist je dat je een caloriearme ver- sie zonder mayonaise kunt maken? En had je ooit gedacht dat je van chips een tortilla kunt maken en dat je cornflakes kunt combineren met roerei?
Dit hoofdstuk draait om experimenteren: beproefde recepten een andere wending geven. En dat leidt tot verbluffende en overheerlijke resultaten, terwijl de bereiding nauwelijks tijd en moeite kost.
Er zijn nog talloze andere variaties te bedenken. Wees creatief en geef je eigen draai aan bekende gerechten.